BIX, a segítő társ

2023. július 20. | az ISZT felkarolja egy vakvezető (vagy segítő) kutya felnevelését és kiképzését

 

A Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület (ISZT), mint a Budapest Internet Exchange (BIX) tulajdonosa és üzemeltetője, valamint a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány 2023 júniusában megállapodtak, hogy az ISZT felkarolja egy vakvezető (vagy segítő) kutya felnevelését és kiképzését, így elősegítve, hogy egy rászoruló honfitársunk teljesebb életet élhessen.

Az ISZT kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért a segítő kutya kiképzésének teljes összegéből (mintegy 5 millió forint), 500 000 Ft-ot magára vállal és bátorítja tagjait, partnereit, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Az Alapítvány és az ISZT szoros együttműködését jelzi, hogy az ISZT a kutya fejlődését születésétől követi, tanításáról folyamatosan beszámol és lehetőséget nyújt a támogatóknak, érdeklődőknek személyes találkozásra a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársaival és a cseperedő segítő kutyával, aminek közösen a „BIX” nevet adták.

BIX egy labrador retriever fajtájú kölyökkutya, aki 2023 májusában született. Az első néhány hét után „nevelőszülőkhöz” került, akik egy éves koráig gondoskodnak a megfelelő szocializációjáról. 2024 tavaszán kerül majd kiképzőjéhez, aki egy fél évig csak őt tanítja, majd a leendő gazdájával közös tréningeken készíti fel a párost. Várhatóan 2025 elején fog sérült gazdájával közös vizsgát tenni és aztán elválaszthatatlan segítőtársa lesz egy vak, vagy más súlyos nehézséggel élő embernek.

Első alkalommal 2023.október 11-12-én lesz lehetőség a kölyök BIX-szel találkozni a támogatóknak, érdeklődőknek az ISZT szervezésében megrendezésre kerülő első magyar HUNOG (Hungarian Network Operator Group) konferencián (www.hunog.hu).

Várjuk az érdeklődők, támogatók jelentkezését a bix.barathegyi@bix.hu email címen.

Bátorítunk mindenkit, aki teheti, hogy éljen a lehetőséggel és segítsen, hogy együtt segíthessünk!

 

Köszönettel és üdvözlettel:

 

Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület és a

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

https://barathegyisegitokutya.hu/

 

 

 

 

Budapest, 2023. június 17.

Kapcsolódó dokumentumok:

Minden jog fenntartva! © ISZT (Council of Hungarian Internet Providers) | honlapkészítés: DDSWEB