Bemutatkozás

 

Szolgáltató-semleges forgalom kicserélő központ Kelet-Közép Európában

A budapesti BIX tökéletes peering helyszín a magyarországi és kelet- és közép-európai szolgáltatók számára.

 

Miért érdemes csatlakozni?

  • Ingyenes peering kapcsolat bármelyik ‘Open/Free’ peering kategóriába tartozó BIX taggal a BIX route szerverein keresztül. A taglista itt található.

  • Peering kapcsolat a legnagyobb globális felhő szolgáltatókkal: Amazon, Cloudflare, Google, Microsoft, valamint a nemzetközi távközlési szolgáltatókkal: TTI, RETN, China Telecom, Swisscom, T-Mobile USA, stb..

  • Peering kapcsolat a jelentős kelet- és közép-európai szolgáltatókkal: BH Telecom Sarajevo, Internet CZ, Omonia (Horvátország), RDS (Románia), Romtelecom, Serbia Broadband, T2 d.o.o. (Szlovénia), Türk Telecom International és mások.

  • Peering kapcsolat a jelentős az összes nagy magyarországi hírközlési szolgáltatóval: Digi, Invitech, Magyar Telekom, MVM NET, Telenor, Vodafone és sok mással.

  • Bármelyik másik BIX taggal közvetlen, privát peering lehetősége a BIX-en keresztül.

  • Távoli csatlakozási lehetőség a BIX viszonteladók bármelyikén keresztül: MVM NET, GTT, RETN. Az ő hálózatukon keresztül teljes jogú BIX tagság és érhető el, budapesti fizikai jelenlét nélkül.

  • Több datacenterben megosztott topológia, redundáns kapcsolatokkal.

 

Csatlakozni szeretne? Írjon nekünk: info@bix.hu

 

BIX szolgáltatások

A BIX-re 1G, 10G és 100G-s portokon lehet csatlakozni, igen kedvező díjak mellett. A csatlakozást számos kiegészítő szolgáltatással segítjük. Részletek

 

Műszaki információk

A BIX 3 budapesti és egy bécsi PoP-ból áll. A PoP-ok Arista DCS-7280R3 switchekre épülnek, melyek spine leaf architektúrában, redundáns optikai gerinchálózaton keresztül 400 Gbps és nx100 Gbps-os sebességekkel,   kapcsolódnak egymáshoz. A PoP-ok a 3 legfontosabb magyarországi (Invitech DC10, T-Systems Cloud & Datacenter Budapest, Victor Hugo utcai datacenter (az ún. BIX épület) valamint a bécsi Interxion datacenterben vannak elhelyezve.

Részletes műszaki információk

IPv4 és IPv6 prefixek a BIX-en

 

További információk

A BIX (Budapest Internet Exchange) 1995-ben alakult és alapvető célja, hogy a különböző szolgáltatók közötti magyarországi és regionális internet forgalom ne terhelje a szolgáltatók nemzetközi irányú kapcsolatait és platformot biztosítson a szolgáltatói hálózatok IP alapú összekapcsolásához.

A BIX tulajdonosa és üzemeltetője nem egy vagy néhány szolgáltató, hanem az Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület (ISzT), melynek tagja számos szolgáltató. A BIX tehát szolgáltató-semleges, és az egész internetes közösség érdekeit szolgálja.

 

 

 
Minden jog fenntartva! © ISZT (Council of Hungarian Internet Providers) | honlapkészítés: DDSWEB